Ontsteking

EPC-Belgique verkoopt een volledig gamma ontstekingssystemen bedoeld voor de markt van mijnen, groeves, openbare werken en seismografische werken. Ze worden vervaardigd in een Frans fabriek van DAVEY BICKFORD met ISO 9001-certificaat.


Elektronische ontsteker DAVEYTRONIC
De DAVEYTRONIC 3 is uit: het is een ontsteker met een elektronisch schietcircuit. Met dit systeem kan men de starttijden van de ontstekers tussen 1 en 14000 milliseconden per tijdtrap van 1 milliseconde programmeren. Voorafgaand aan het schieten voert de schietconsole een volledige controle van het ontstekingssysteem uit. Met de DAVEYTRONIC kan men de sequentie perfect afstemmen op het uit te voeren schietwerk om de overlast te minimaliseren en het schietresultaat te optimaliseren.
 Technische productfiche


Elektrische ontsteker DAVEYDET
EPC-Belgique verkoopt de elektrische ontstekers DAVEYDET met verschillende lengtes, stroomsterktes en vertragingen. Deze ontstekers worden in veel landen gebruikt waar ze gekend zijn om hun grote betrouwbaarheid. Hun productie gaat voort en dankzij hun kwaliteitscontrole behoren ze tot de best presterende ter wereld.

  * DAVEYDET van 3 tot 8 meter, middelmatige en hoge stroomsterkte, korte vertraging 25 ms of vertraging 500 ms.
  * DAVEYDET GL van 10 tot 50 meter, middelmatige stroomsterkte en korte vertraging 25 ms.
 Technische productfiche


Ontstekers DAVEYNEL  en DAVEYQUICK
EPC-France verkoopt de producten DAVEYNEL en DAVEYQUICK:

  * De DAVEYNEL is een ontsteker ingeleid door een schokbuis. Hij wordt vervolledigd met een buisaansluiting aan de oppervlakte voor het ontsteken van het schietcircuit. Dit systeem is bruikbaar voor werken in open lucht of ondergronds. Het gamma ontstekervertragingen gaat van 75 ms tot 2 s. Het gamma vertragingen van de aansluitingen gaat van 0 tot 100 ms.
 Technische fiche Ontstekers DAVEYNEL   Technische fiche Ontstekers DAVEYQUICK


Slagsnoer DAVEYCORD
DAVEYCORD is een slagsnoer met een kern van pentriet in een omhulsel van textiel en bekleed met een plastic enveloppe ter bescherming tegen vochtigheid. Het bestaat in verschillende gramgewichten:

  * DAVEYCORD 5 gr/meter voor de ontsteking van niet-elektrische ontstekers
  * DAVEYCORD 10 of 20 gr/meter voor de ontsteking van een kolom springstof
  * DAVEYCORD 40 of 70 gr/meter voor de toepassing voor of na tot ontploffing brengen (talud, tunnelbekleding, ..)
 Technische productfiche
Springstoffen

EPC-Belgique n.v. verkoopt het hele gamma springstoffen bedoeld voor de markt van de mijnen, groeves, openbare werken en seismografische werken: emulsies in bulk, explosieve gepatroneerde emulsies, dynamieten, fuel nitraat. Deze producten zijn vervaardigd in de fabrieken van de groep EPC, voornamelijk in de fabriek EPC-France in St. Martin de Crau.


Mobiele Fabricage Units voor Springstoffen
EPC-Belgique n.v. beschikt over verschillende Mobiele Fabricage Units voor Springstoffen in situ. De geproduceerde springstoffen zijn mengsels van emulsie/fuel nitraat die een optimalisering van het opvullen van de boringen verzekeren. Dit gaat gepaard met een verhoogde veiligheid bij gebruik van de explosieve producten:

BLENDEX 30 en 30 A : composietemulsie voor de werkzaamheden in groeves.
 Technische productfiche


BLENDEX 70 en 70 A : composietemulsie voor de werkzaamheden in groeves.
 Technische productfiche


NITRAM emulsies
De explosieve emulsies NITRAM 5 en 9 zijn de meest recente evolutie voor industriële springstoffen ontwikkeld door EPC-France. De diversiteit aan formules en sensibilisatiemethodes (vergassing of glasparels) maakt hen geschikt voor alle types werven en toepassingen.
 Technische productfiche

Emulgel EXPLUS
De allernieuwste creatie van EPC-France, EXPLUS, is een krachtige formule die de gebruikers meer energie, een hoge ontstekingssnelheid en tegelijk een grote gebruiksveiligheid biedt.
 Technische productfiche


Emulgel EXPLUS TSR
 Technische productfiche


Dynamieten DYNAROC
EPC-Belgique n.v. stelt een dynamietformule voor van DYNAROC die inspeelt op de evolutie van de schiettechnieken: de DYNAROC 9 A.
 Technische productfiche


Fuel nitraten NITRO D8 en NITRAL B
De fuel nitraten NITRO D8 en NITRAL B hebben volgende eigenschappen: een grote gebruiksveiligheid, een goed energetisch vermogen en een lage prijs. Ze zijn te gebruiken in groeves en werven van openbare werken in combinatie met de traditionele gepatroneerde springstoffen.
 Technische productfiche


Springmiddelen NITRALEX
Het springmiddel NITRALEX bestaat uit een gepatroneerde emulsie in een rigide plastic omhulsel die door een slagsnoer wordt ontstoken. Het wordt gebruikt voor schietwerken op een werf van grondverzet (voorbereidend schietwerk) of in een groeve voor siersteen. Dit product geniet de gebruiksveiligheid van emulsies.
 Technische productfiche


Fracturing agent CELTAMEX
De fracturing agent CELTAMEX is een vonkbrug van niet-explosief materiaal. Hij heeft de vorm van een cementbrij en wordt gebruikt bij boringen. Hij laat toe om de meeste materialen te breken (steen, al dan niet gewapend beton). Zijn gebruik is eenvoudig en brengt het milieu geen schade toe.
 Technische productfiche
Hardware en software

Microtir
MICROTIR is een software voor de opstelling van schietplannen. Het ontstekingsplan kan worden uitgewerkt met alle soorten ontstekers: elektrische, sequentiële, elektronische en niet-elektrische. Het ladingsplan kan gemakkelijk worden uitgevoerd en alle springstoffen kunnen up-to-date gehouden worden met betrekking tot hun ontwikkelingen. De software maakt het ook mogelijk de schietkosten en hun opvolging te berekenen.
 Technische productfiche


Diadème
 Fiche technique produit


Digohm
 Fiche technique produit


MiniSeis
 Fiche technique produit


Ohmeter en ontploffer
 Fiche technique produit


Diverse toebehoren
 Fiche technique produit


Kit en toebehoren
 Fiche technique produit


Kabels en diverse
 Fiche technique produit